Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η “ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ” ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;

 

Για τον ρόλο του ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας στις οικονομίες της νέας εποχής μίλησε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ, Bo LI.

Με προϋπηρεσία αρκετά χρόνια στην Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, ο Bo Li δήλωσε τα εξής:

“Πιστεύουμε ότι το cbdc (σ.σ. ψηφιακό νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας) μπορεί να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική ένταξη μέσω αυτού που ονομάζουμε προγραμματισμό. Το cbdc μπορεί να επιτρέψει κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς να προγραμματίσουν τη δημιουργία ΕΞΥΠΝΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ για να επιτρέψουν στοχευμένες λειτουργίες πολιτικής.

Για παράδειγμα πληρωμή κοινωνικής πρόνοιας (σ.σ. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ δηλαδή), κουπόνια κατανάλωσης και κουπόνια φαγητού.

Με τον προγραμματισμό του cbdc αυτά τα χρήματα μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια για το είδος των ανθρώπων που ΜΠΟΡΟΥΖΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, για παράδειγμα για φαγητό, έτσι ώστε αυτή η πιθανή δυνατότητα προγραμματισμού μπορεί να βοηθήσει τις κρατικές υπηρεσίες να στοχεύσουν με ακρίβεια την υποστήριξή τους σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την υποστήριξη».

https://youtu.be/UBDuJowZpNk

Η αρχή του 21ου αιώνα έφερε μια τεχνολογική επανάσταση την οποία αξιοποιούμε ως σήμερα. Η ιδέα του »έξυπνου » ξεκίνησε με την εφεύρεση τηλεχειριστηρίων, τα οποία παρουσιάστηκαν από τον Nikola Tesla το 1898.

Μεταβαίνοντας από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στην πέμπτη, έχουμε συνηθίσει σε μεγάλο βαθμό το ταχύ βήμα της καινοτομίας, προσδοκώντας για πιο αποτελεσματικές και εργασιακά-αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις.

Μετά την κυριαρχία του internet και των touchscreen smartphones, έρχεται η σειρά της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Smart Technology (έξυπνη τεχνολογία) για να ηγηθούν στην επόμενη φάση της παγκόσμιας καινοτομίας.

»έξυπνες πόλεις » smart cities
»έξυπνα σπίτια »
»έξυπνα φωτιστικά» smart lighting fixtures
»έξυπνη γεωργία »
»έξυπνες κάρτες»

Γιατί;

Κυρίως επειδή αλλάζει τον τρόπο τον οποίο ζούμε, επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. 
Η τεχνολογία όπως την γνωρίζαμε στην υπηρεσία του ανθρώπου. 
Όλοι θα θέλαμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα. 
Τι συμβαίνει όμως όταν φτάνουμε στο σημείο η τεχνολογία να εξυπηρετείται 
από τον άνθρωπο ?

Φαίνεται ότι ακροβατούμε στην κόψη του ξυραφιού.

 Αναλύοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου τού ΔΝΤ, Bo LI ο οποίος χρησιμοποιεί τον όρο ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

  • (Με τον προγραμματισμό του cbdc (σ.σ. ψηφιακό νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας)   αυτά τα χρήματα μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια για το είδος των ανθρώπων που ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ )

Αναφέρεται στον άνθρωπο ως ΕΙΔΟΣ που μπορεί να κατέχει (έξυπνο συμβόλαιο) όπως δηλ και για τις αυτοματοποιημένες μηχανές να έχει δηλαδή πρόσβαση στην κοινωνική πρόνοια με κουπόνι (για ενα πάτο φαΐ) ΑΝ του το επιτρέπει το είδος του  

Απορία του καθ’ ενός μας είναι αυτό το είδος πόσο πειθήνιο και υπάκουο πρέπει να είναι; 

Μοιάζουν όλα αυτά δημοκρατικά απ’ τον εκπρόσωπο του Διεθνούς νομισματικού ταμείου

Επίσης για δημοκρατία μιλά ο Γκουρού (της μεγάλης επανεκκίνησης) Γιουβάλ Νόα Χαράρι στην ΕΡΤ θέτοντας τους προβληματισμούς του και παραδέχεται ότι η υπερβολική συγκέντρωση δεδομένων είναι ένας δρόμος πρός την δικτακτορία (2.11»)

– Προς προβληματισμό είναι η απάντηση του στο ερώτημα της δημοσιογράφου που είναι για το είδος το οποιο θα αντικαταστήσει τον ανθρωπο (4.52). 

Το διαδίκτυο βρύθει από συνεντεύξεις του, με αυτήν να παρουσιάζεται ως η πιο ήπια σε σχέση με τις αναφορές που κάνει για το μέλλον της ανθρωπότητας

https://www.youtube.com/watch?v=f6yESVIWL6E 

Κέντρα εξουσίας αγνώστων συμφερόντων θέλουν τον άνθρωπο ως πηγή δεδομένων σε μια πλατφόρμα που αυτά θα χειρίζονται χωρίς ο ίδιος να μπορεί να ανακαλέσει η να ελέγξει την διαφάνεια της χρήσης.

Ήδη εταιρείες κολοσσοί συλλέκτες διακινούν  προσωπικά δεδομένα χωρίς την συναίνεση μας για σκοπούς που δεν γνωρίζουμε

Αυτές οι πρακτικές δεν συνιστούν δημοκρατικές διαδικασίες
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο η εξουσία πηγάζει από τον πολίτη ασκείται από τον πολίτη και υπηρετεί τα συμφέροντα του.
Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών.
Σε μιά πραγματική Δύναμη του ΔΗΜΟΥ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που είναι μόνο ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Η ένωση μας είναι το κλειδί για να εξαφανιστούν  την επόμενη μέρα όλα τα δεινά μας και δεσμά κάθε είδους 
Σήμερα ο άνθρωπος και η ανθρώπινη φύση βάλλεται από παντού

O πλανήτης χτίζεται πάνω στον άνθρωπο χωρίς τον άνθρωπο σε μια  πλατφόρμα πώς να μας  δυναστεύσουν ώστε να μας αφανίσουν.